Over Donna

Mijn naam is Donna Aartman (1975, Mijdrecht, ZH).

Blij en dankbaar dat ik in een blauw houten huis mag wonen, op een fijne plek midden in "het Groene hart" tussen Zevenhoven en Noorden. Samen met Remco en onze lieve, gekke dieren maak ik er hier iets van, zo goed als ik kan, één dag tegelijk.

Naast gevoelig en creatief ben ik namelijk ook één van de meer dan 2 miljoen mensen in Nederland die dagelijks de rem van reuma ervaart. Reuma is de verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen van het ‘bewegingsapparaat’, ingedeeld in 5 grote groepen. Meer over welke specifieke soort ik het mee mag doen lees je hier.

Er zijn ergere dingen dan reuma, dat klopt!

Evengoed is het voor mij zeker een uitdaging om te gaan met hoe reuma mij beperkt. Onder andere door de grilligheid ervan, door de stemmingswisselingen die ermee gepaard gaan, door de wazigheid die het in mijn hersenen kan veroorzaken.

En niet in de laatste plaats door hoe het mijn perspectief heeft veranderd. Op het verleden, het heden en de toekomst.

Gelukkig is er altijd nog de kunst!

 

Op deze pagina kun je iets meer over me te weten komen en over wat mij drijft om te blijven tekenen, schilderen en beelden te creëren! 

Sinds eind 2018 woon ik samen met Remco en onze dieren op een mooie plek tussen Zevenhoven en Noorden. In een Finse bungalow, met aan één zijde uitkijk op Natuurmonument "De Groene Jonker". En op een kleine afstand aan de ander zijde toegang de kade en het riviertje "De Kromme Mijdrecht".

Veel groen, vogels, insecten, bomen, een overwegend rustige omgeving, water en ruimte... De seizoenen beleven aan de hand van wat er in de tuin plaats vindt en verrassend veel sterren kunnen zien op een heldere nacht. Voor een gevoelig mens als ik is deze plek een weldaad en inspiratie!